Рішенням сесії Немирівської районної ради Байраківська СЗОШ І-ІІІ ступенів носитиме ім’я свого випускника, героя Майдану Максима Шимка, котрий загинув 20 лютого 2014 року під час бою на вулиці Інститутській. Куля снайпера влучила Максимові в шию під час того, як він намагався врятувати пораненого. Максим Шимко захоронений у місті Вінниця на Алеї Слави.

Вчителі та учні школи підготували з нагоди перейменування альмаматері вечір-пам'ять «Герой України – Максим Шимко!». Символічні вірші та пісні, біографія героя у словах та фотографіях викликали сльози на очах у присутніх на заході: розділити цю неабияку подію із байраківчанами приїхали батьки Максима Зоя Семенівна та Микола Федорович, брат Павло, дідусь, побратими по духу і поглядах –друзі-козаки.

Символічну табличку із новою назвою у руки батьків покійного майданівця та директору школи Людмилі Гнатенко вручив заступник голови районної ради Віталій Укринський. Він висловив свої вітання із цією визначною для школи й села подією, та зазначив, що відтепер нерозривними будуть – школа і Максим, що він став таким собі Ангелом-охоронцем цього закладу, цього села, усіх жителів.

В Немирівському районі школу, в якій навчався Герой Небесної сотні Максим Шимко, перейменували в його честь

Дякуючи за небайдужість до пам’яті її сина, до усіх звернулась Зоя Семенівна: «Зараз дуже важко в нашій країні. Але ми – переможемо. І я хочу вас усіх попросити, аби кожен із вас гідно ніс усе те, що світле було у Небесної Сотні; любили свою країну, як любив її мій син, любили землю, по якій ходите, на стільки, щоб нікому не дозволяли топтати її».

Зокрема, присутні козаки запросили учнів школи на екскурсію до Києва – на Труханівську Січ, котра була заснована опісля Майдану. «Повірте, там вам буде цікаво. На сьогоднішній день ми намагаємось проводити ту роботу, чим займався Максим. Герої не вмирають – насамперед тому, що живе їхня справа. А та справа, якій присвячував своє життя наш покійний друг, – це саме відродження козацтва».

До речі, минулого року на школі була встановлена меморіальна дошка Максиму Шимку, а в селі – в його честь названо й колишню вулицю Леніна.



Переглядів: 3001
Поширень: 0