З початку тижня рятувальники тричі виїжджали на повідомлення від вінничан щодо небезпечних знахідок. Вибухонебезпечні предмети виявлено у Калинівському,  Ямпільському та Оратівському районах.

7 березня о 16:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м.Калинівка місцевим жителем під час проведення земляних робіт було виявлено предмети, зовні схожі на вибухонебезпечні.

Прибувши на місце події, фахівці ДСНС встановили, що виявленими боєприпасами є ручні гранати М-39 та Ф-1 часів Другої світової війни.

Місце виявлення вибухонебезпечних предметів було одразу огороджено та взято під охорону працівниками поліції.

Вихідними вінничани знайшли снаряди часів Другої світової поблизу річки, в лісі та на власному городі9 березня о 12:25 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Вінницькій області артснаряд знешкоджено шляхом підриву у спеціально відведеному для цього місці. 

9 березня об 11:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що місцевим жителем за межами с. Балабанівка в лісі знайдено підозрілий предмет.

Прибувши на місце події, фахівці ДСНС встановили, що знахідкою є 88-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Знешкодження виявленого боєприпасу групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Вінницькій області заплановано на 10 березня.

Вихідними вінничани знайшли снаряди часів Другої світової поблизу річки, в лісі та на власному городі9 березня о 9:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від чергового Ямпільського відділу поліції про те, що за межами населеного пункту м. Ямпіль на березі р. Дністер у галереї укріплення часів Другої світової війни на відстані 15 метрів від входу було виявлено предмети, зовні схожі на вибухонебезпечні.

Прибувши на місце події, фахівці ДСНС встановили, що виявленими боєприпасами є тридцять 76-міліметрових артилерійських снарядів.

Місце виявлення вибухонебезпечних предметів було одразу огороджено та взято під охорону працівниками поліції.

Знешкодження боєприпасів групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Вінницькій області заплановано на 10 березня.



Переглядів: 5883
Поширень: 0