У Вінницькій області соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон проводиться вже в п’яте. У 2015 році до акції долучилися понад 3 000 волонтерів, вивезли десятки тон сміття, очистили кілометри прибережних територій, висадили 100 000 саджанців дерев та кущів.

«Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації традиційно підтримує проведення акції у Вінницькій області. Адже її метою є поліпшення екологічної ситуації в області, екологічне виховання молоді та розвиток волонтерського руху» – повідомила заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації – начальник управління молодіжної політики та оздоровлення Ірина Коцюбівська.

«Let’sdoit, Ukraine!» – це громадська організація, що згруповує найбільшу еко-спільноту відповідальних людей. Ми маємо всі розуміти, що об’єднання людей зі сфер бізнесу, влади, ЗМІ для досягнення спільної мети є важливим фактором. У цьому році ми плануємо не тільки збільшити кількість екосвідомих громадян, а й провести фестиваль «ЧистоФест». Такі фестивалі будуть проходити по всій Україні – в 24 областях, у кожному обласному центрі, аби привернути увагу громадян до чистоти довкілля. – розповідає Наталя Косяченко, заступник голови правління громадської організації «Let’s do it, Ukraine!».

Цьогоріч під час акції "Зробимо Україну чистою" на Вінниччині проведуть екологічний фестиваль

Цьогоріч громадська організація обрала нову стратегію роботи – прибирати не тільки один день, а працювати впродовж року, організувати літні табори на Закарпатті, в Одесі, навчальні школи тощо.

«Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Тому у поточному році ми будемо робити акцент на тому, щоб виховувати у молоді та дітей молодшого шкільного віку екосвідомість», – зазначає обласний координатор акції «Зробимо Україну чистою разом!» Вероніка Бабич.

Для інформації: Всеукраїнська громадська організація «Let’sdoit, Ukraine!» – учасник загальносвітового руху «Let’sdoit, world», що об’єднує понад 13 мільйонів людей у 113 державах, які щорічно 23 квітня виходять на прибирання територій своїх міст.



Переглядів: 2444
Поширень: 0