17 березня в смт Турбів Липовецького району в загальноосвітній школі №1 рятувальники провели захід, спрямований на підвищення рівня знань дітей у сфері цивільного захисту.

Після того, як була проведена навчальна евакуація школярів та персоналу закладу, працівники Місцевої комунальної пожежної команди та директор школи виступили перед дітьми й розповіли про стан пожежної і техногенної безпеки у районі, навели приклади масштабних пожеж та надзвичайних подій, у ліквідації яких брали участь вогнеборці з Турбова та липовецькі рятувальники.

Школярам нагадали також основні вимоги безпеки життєдіяльності. Фахівці пояснили як поводитись у надзвичайних ситуаціях, у тому числі при пожежі, при виявленні вибухонебезпечних предметів та що потрібно робити, аби запобігти серйозним наслідкам недотримання правил у таких випадках.

На Вінниччині рятувальники вчили школярів пожежній безпеці

Учнів ознайомили із озброєнням пожежного автомобіля, його оснащенням та принципом роботи. Продемонстрували у дії обладнання, яке використовують при ліквідації пожеж. Найсміливіші дітлахи та підлітки приміряли спеціальний одяг, потримати у руках пожежний ствол і навіть подати воду на ліквідацію умовної пожежі.

Подібна робота проводиться зараз в усіх дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах області.



Переглядів: 2560
Поширень: 0