Про це проінформувала директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна.

Як зазначила Наталя Заболотна, у сфері молодіжної політики значна увага приділяється залученню молодіжних організацій до ініціювання й реалізації актуальних програм й заходів.

За словами Наталі Заболотної, пріоритетним напрямком роботи у сфері державної молодіжної політики у 2015 році також була реалізація Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». За оцінкою Міністерства молоді та спорту України Вінницька область увійшла у п’ятірку найкращих областей України за підсумками роботи у 2015 році.

Такий результат став можливий завдяки запровадження у 2015 році мережі координаторів: у кожному районі та місті області з числа активних молодих людей, для посилення спроможності яких проведено 5 навчальних модулів.

Вінниччина у п’ятірці кращих областей за підсумками Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене»

Спільно з ГО «Гармонія» у 2015 році проведено 2 навчальні 5-денні тренінгові програми «Активні громадяни». Участь у заході взяли команди з 6 районів та міст обласного значення Вінницької області. В результаті два проекти у міста Вінниця і Жмеринка профінансовані Британською Радою в Україні, ще 2 проекти отримали фінансування за рахунок спонсорських коштів.

Започатковано Школу аудиторів доступності, випускники якої моніторитимуть різноманітні заклади, установи на Вінниччині на предмет їхньої доступності.

«З метою залучення молоді до прийняття управлінських рішень минулого року відроджено проведення обласного молодіжного форуму, який в останнє проводився у 2010 році. Вперше в Україні спільно з громадською організацією «Гармонія» проведено форум «Включення людей з інвалідністю у процеси реформ», в рамках якого проходив День Доступності. Відмічу, що учасники цих заходів не просто долучались до їх проведення, а напрацьовували своє бачення обласної молодіжної програми та програми «Доступна Вінниччина», - зазначила Наталя Заболотна.



Переглядів: 2758
Поширень: 0