У Чернівецькому районі працівники управління карного розшуку та шаргородської поліції затримали 61-річного фермера, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП та укритті злочину. Виконуючи роботу по господарству, зловмисник переїхав трактором чоловіка, який у нього працював. Намагаючись приховати сліди злочину, правопорушник вивіз тіло загиблого до сусіднього району та залишив його у лісосмузі.

18 березня до Шаргородського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевих мешканців, які проводили польові роботи, про виявлення неподалік дороги трупа невідомого чоловіка. Слідчо-оперативна група поліції, яка проводила огляд місця події, констатувала на загиблому тілесні ушкодження, характерні для дорожньо-транспортної пригоди. Поліцейські встановили особу загиблого - ним виявився 70-річний житель села Березівка Чернівецького району.

За словами т.в.о. начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, після проведення оперативних заходів під підозру поліції потрапив місцевий фермер, у якого загиблий іноді працював. Однак, він запевняв, що не бачив потерпілого кілька днів. Підозри оперативників посилилися, коли вони виявили сліди крові навпроти його домоволодіння, присипані землею. Сліди крові виявили і на причепі і в багажнику легковика.

На Вінниччині фермер насмерть переїхав причепом трактора чоловіка, а його тіло вивіз у лісосмугу

Під тиском доказів чоловік зізнався у скоєному злочині.

Попередньо встановлено, що фермер знаходився за кермом трактора, а загиблий перебував на причепі. Під час руху пенсіонер впав на землю та потрапив під колеса причепа. Літній чоловік отримав смертельні травми.

Щоб приховати злочин підозрюваний загорнув тіло загиблого в ряднину та власним автомобілем вивіз в сусідній район, де залишив у лісосмузі.

На Вінниччині фермер насмерть переїхав причепом трактора чоловіка, а його тіло вивіз у лісосмугу

Підозрюваний розкаюється у скоєному, виправдовуючись, що вчинив так, бо злякався відповідальності.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.



Переглядів: 2705
Поширень: 0