З метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини, наказом Міністерства юстиції України від 26.08.2015 №1593/5 у пологових будинках Вінницької області було запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку.

Даний проект стартував в місті Вінниці у Вінницькому міському клінічному пологовому будинку № 2 ще 30 жовтня 2015 року і відразу отримав чималу популярність.

У зв’язку з внесенням Міністерством юстиції України 23 лютого 2016 року змін до вищевказаного наказу, до пілотного проекту Міністерства юстиції України щодо прийняття працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачі ними свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку, були залучені відділи ДРАЦС та пологові будинки усіх регіонів України.

Відтепер, головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області цей сервіс запроваджено по всіх медичних закладах області, де приймаються пологи.

Таким чином, у всіх пологових будинках області працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану приймаються та видаються документи (паспорти батьків, свідоцтво про шлюб, медичне свідоцтво про народження дитини тощо), необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини.

Віднині батьки новонародженої дитини мають можливість, не витрачаючи зайвого часу на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану, отримати безпосередньо у пологовому будинку найперший офіційний документ своєї дитини - свідоцтво про народження .



Переглядів: 2730
Поширень: 0