23 березня в Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих відбулося урочисте відкриття Пункту європейської інформації.

Участь в урочистому заході прийняли представники Хмільницької районної державної адміністрації і Хмільницької міської ради, політичних партій, учнівська молодь, працівники районної бібліотеки для дорослих.

Привітали з перемогою у проекті учасників заходу та працівників бібліотеки начальник відділу економіки та міжнародного співробітництва Хмільницької районної державної адміністрації Володимир Іванков, радник – консультант міського голови Людмила Шевченко, керівник Вінницької обласної організації « Народний адвокат» - Олена Черній.

В ході урочистостей присутні переглянули презентацію, підготовлену працівниками районної бібліотеки та відео-подорож країнами Євросоюзу.

Хмільницька районна бібліотека для дорослих стала переможцем конкурсу у проекті Української Бібліотечної Асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»). У цьому конкурсі взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне жюрі відібрало 83 бібліотеки, у яких у 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ). Лише 4 бібліотеки з Вінницької області перемогли, у тому числі і Хмільницька районна бібліотека для дорослих. Наразі, в рамках реалізації Проекту, бібліотека отримала деяку літературу про Європу та електронну книгу.

В бібліотеці на Вінниччині відкрили Пункт європейської інформації

Районна бібліотека отримала унікальну можливість брати участь у реалізації просвітницьких, інформаційних, навчальних, промоційних заходів спрямованих на популяризацію європейських цінностей.

На абонементі для юнацтва бібліотеки створено «Пункт європейської інтеграції», в якому усім зацікавленим особам (учням шкіл, студентам, викладачам, підприємцям, безробітнім), всім жителям і гостям Хмільницького краю буде надано доступ до інформаційних ресурсів та електронних баз даних щодо функціонування інституцій Європейського Союзу та інших європейських організацій, економіки, можливостей навчання, участі в наукових, молодіжних та інших програмах ЄС.

В бібліотеці на Вінниччині відкрили Пункт європейської інформації

Важливо, що у 10 інтернет-центрах Хмільницького району також планується створити Пункти європейської інформації.



Переглядів: 2225
Поширень: 0