26 березня відбувся урочистий мітинг з нагоди початку навчальних зборів стрілецького батальйону територіальної оборони Вінницької області.

Під супровід духового оркестру бійці виконали Державний Гімн України. Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам'ять воїнів, які загинули захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

До присутніх звернулися начальник зборів – перший заступник військового комісара Вінницького обласного комісаріату полковник Кислюк Олег Олександрович, командир стрілецького батальйону полковник Мельник Володимир Анатолійович, голова Гайсинської РДА Уткін Володислав Анатолійович, висвятив зібрання благочинний Гайсинського району Української православної церкви Київського патріархату отець Ярослав, військовий капелан зі Львова отець Богдан.

На Вінниччині стратували навчальні збори стрілецького батальйону територіальної оборони

Виступаючі висловили впевненість у тому, що батальйон територіальної оборони Вінницької області з честю виконає поставлені завдання, як  під час проведення навчань, так і в разі  агресії будь – якого ворога, із зброєю в руках.

Промовці акцентували увагу на ратній славі і доблесті захисників України у різні часи історії і на тих якостях національного характеру, які повною мірою проявилися в часи нашої новітньої історії під час Революції Гідності та на Східному фронті.

Священнослужителі відслужили молебень за загиблими бійцями та промовили слова щирої молитви за живих. «Захищати незалежність своєї Батьківщини зі зброєю в руках – не гріх, бо долаючи агресивне зло, ми утверджуємо добро і Божу справедливість»,- зазначив отець Богдан, який у якості військового капелана на передовій було майже пів року.

Цей захід став ще однією демонстрацією сили і незламності нашого духу та прагнення до перемоги.

Як зауважив командир батальйону полковник Мельник В.А.,: «Такі моменти справді окрилюють, звісно, обставини бувають різні – крила можуть зламати, але дух – ніколи!»

На Вінниччині стратували навчальні збори стрілецького батальйону територіальної оборони

Можна з упевненістю сказати, що переважна більшість військовозобов’язаних, які стали до лав окремого стрілецького батальйону територіальної оборони люди вмотивовані насамперед патріотичними почуттями. Відповідальні за майбутнє дітей і долю України. Їх почуття співзвучні з словами благочинного отця Ярослава: «З нами Правда, Правда там де Бог, якщо з нами Бог і з нами Правда то ми обов’язково переможемо, тому що на небі - Бог, а у серці –Україна!».

На завершення заходу бійці батальйону пройшли урочистим маршем під мелодію «Запозізької похідної»,  та переглянули святковий концерт від майстрів мистецтв Гайсинського району.

Старт дано: після урочистостей на бійців чекають бойові будні.



Переглядів: 5601
Поширень: 0