Жертвою шахрая стала 62-річна жителька села Великий Митиник Хмільницького району. За звільнення сина з поліції, який начебто став винуватцем дорожньо – транспортної пригоди, жінка віддала зловмиснику майже 23 тисячі гривень.

28 березня до Хмільницького відділення поліції звернулась 62- річна жителька села Великий Митиник. Жінці зателефонував невідомий та представився працівником прокуратури. Чоловік розповів, що її син став винуватцем дорожньо – транспортної пригоди під час якої постраждала 10- річна дівчинка, яка зараз знаходиться з важкими травмами у лікарні. Для вирішення питання жінці необхідно перерахувати 23 тисячі гривень на банківський рахунок, який вказав зловмисник. Працівник прокуратури пообіцяв, що сина у такому разі звільнять від кримінальної відповідальності.

Потерпіла слухняно виконувала всі вказівки зловмисника та перерахувала кошти через термінал.

Зателефонувавши востаннє, аферист наказав жінці знищити всі квитанції про переказ коштів та поклав слухавку. Спроби додзвонитись до зловмисника виявились марними. Жінка зрозуміла що її ошукали.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.
Поліція вкотре закликає громадян не втрачати пильність. Якщо Вам зателефонують невідомі і під будь – яким приводом просять перерахувати чи віддати гроші- не гайте часу звертайтесь до поліції.



Переглядів: 1986
Поширень: 0