Перекриття митного кордону для незаконного переміщення товарів буде ефективним лише за умови спільних дій правоохоронних органів. Саме з цією метою на Вінниччині створена спільна робоча група у складі співробітників Головного управління ДФС у Вінницькій області, Вінницької митниці ДФС, Могилів-Подільського прикордонного загону, управління захисту економіки Головного управління Національної поліції в області. На черговому засіданні групи за участю представників згаданих служб проаналізовано результати вжитих заходів та розроблено план додаткових дій щодо захисту кордону України на території Вінницької області від нелегального переміщення товарів.

Зокрема, активізуються заходи щодо виявлення та припинення каналів незаконного переміщення товарів через митний кордон України, в тому числі високоліквідних та підакцизних (тютюн, лікеро-горілчані вироби, спирт, паливно-мастильні матеріали), а також виявлення місць перевантаження, накопичення, зберігання або реалізації спирту, ввезеного на територію України поза митним контролем та фальсифікованих алкогольних напоїв, вироблених із нього. Також посиляться заходи, спрямовані на недопущення ухилення від сплати митних платежів при здійсненні митного оформлення імпортованих автомобілів через заниження їх фактурної вартості.

Наразі триває загальнодержавна операція «Рубіж-2016», ініційована Державною фіскальною службою України і спрямована на виявлення, попередження та перекриття каналів незаконного переміщення товарів, зокрема високоліквідних та підакцизних, через митний кордон держави. З початку року в ході операції правоохоронцями вилучено товарів на суму понад 1,6 млн. грн., конфісковано товарів на суму понад 850 тис. грн.  



Переглядів: 2046
Поширень: 0