Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 29 березня відвідав полігон поблизу міста Гайсин, де нині проходять командно-штабні навчання з територіальної оборони для військовозобов’язаних Вінницької області. Саме тут протягом 10 днів 460 мешканців регіону відпрацьовують військові навики та вміння.

Звертаючись до учасників навчань, керівник Вінниччини зауважив, що подібні заходи спрямовані, насамперед, на забезпечення готовності жителів області захищати свою домівку та власну країну.

«Ми повинні дуже чітко розуміти, що питання оборони на сьогодні – це питання безпеки кожної сім’ї. І перебуваючи тут, ви, в першу чергу, маєте усвідомлювати, що в разі потреби ми повинні захистити наших дітей, онуків, забезпечити безпеку нашим громадянам», - зазначив Валерій Коровій.

Майже півтисячі військовозобов'язаних вінничан відпрацьовують свої військові навики

Голова облдержадміністрації водночас наголосив, що до кола завдань з територіальної оборони належать не лише питання оборони як такої, а й завдання з реагування на виклики техногенного або ж криміногенного характеру, що також потребує відповідних знань.

Майже півтисячі військовозобов'язаних вінничан відпрацьовують свої військові навики

«Я дуже сподіваюсь, що під час навчань знайдуться добровольці, які будуть готові укласти контракти зі Збройними Силами України і вже на контрактній основі захищатимуть незалежність нашої держави. Маю певність у тому, що разом ми побудуємо нову, сучасну Україну. Зрозуміло, що в такий час є багато проблемних питань, багато роботи. Та я переконаний, що Україна має дуже велике майбутнє, адже ми – разом», - підкреслив Валерій Коровій.

Майже півтисячі військовозобов'язаних вінничан відпрацьовують свої військові навики

Під час візиту на полігон керівник Вінниччини ознайомився з ходом навчань, відвідавши усі локації підготовки, та поспілкувався з військовозобов’язаними, які проходять тут тренування.



Переглядів: 2601
Поширень: 0