На території області, як і в цілому в державі, практично щодня громадяни потерпають від різного роду шахрайств. За три місяці поточного року жертвами шахраїв стали 423 мешканці області та обласного центру.

З 423 вчинених в цьому році шахрайств, розкрита лише десята частина. Аби заробити на довірливих громадянах, зловмисники використовують відпрацьовані роками схеми та вигадують нові.

Останнім часом на гачок аферистів потрапляють особи похилого віку. Найбільш популярним способом їх обману є «обмін грошей». Входячи у довіру, злодії видурюють у пенсіонерів останні гроші.

Зловмисники представляються працівниками соціального захисту, розповідають, що у державі, проводиться грошова реформа. Гроші, що нині перебувають у обігу скоро стануть недійсними і їх необхідно обміняти на нові. «Соцпрацівники» говорять впевнено та переконливо, і літні люди віддають їм свої заощадження для обміну.

Так, 31 березня жертвою зловмисника стала 91-річна жителька одного з сіл Бершадського району. Близько півдня до старенької прийшли дві невідомі жінки та під приводом проведення грошової реформи та обміну грошових купюр заволоділи 2 000 гривнями.

Шановні громадяни!

Будьте уважні та обережні! Не довіряйте сумнівним «добродіям» та незрозумілим пропозиціям. Перед тим, як вступати у діалог з громадянами, які представляються працівниками соціальних служб, благодійних фондів, потрібно переконатися у правдивості їхніх слів та вимагати показати документ, що засвідчує їхню особу, спитати телефон їх керівника і подзвонити йому.

Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.

З початку року жертвами шахраїв-«соцпрацівників» стали близько 15 пенсіонерів.



Переглядів: 2191
Поширень: 0