Слідчим відділом прокуратури Вінницької області вчора (04.04.2016) розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання та придбання керівником одного із відділень поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області бойових припасів, без передбаченого на те законом дозволу, та цього ж дня останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Так, начальник відділення поліції всупереч передбаченому законом порядку при невстановлених обставинах придбав та зберігав за місцем реєстрації та проживання бойові припаси.

Під час обшуку, дозвіл на проведення якого надано слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області, 23.03.2016 за місцем реєстрації та проживання підозрюваного серед іншого, виявлено та вилучено патрони, які згідно висновку судової балістичної експертизи є бойовими припасами калібру 7,62 мм.

Наразі у провадженні проводяться слідчі дії. До Вінницького міського суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення його від займаної посади.

Покарання за вказане кримінальне правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Переглядів: 2397
Поширень: 0