Завершити усі внутрішні оздоблювальні роботи та заходи з благоустрою закладу будівельники планують вже до кінця червня. Крім того, за словами начальника управління культури і мистецтв ОДА Станіслава Городинського, на території музею стоятиме новий пам’ятник композитору, а до могили Леонтовича, що знаходиться неподалік, вестиме парк, закладення якого передбачено проектом.

Очікується також впорядкування місця поховання знаного митця: там буде встановлено пам’ятний знак всесвітньо відомому «Щедрику». Поки ж ведуться роботи з отримання відповідних дозволів, адже цей об’єкт занесений до культурної спадщини ЮНЕСКО.

Оглянувши хід ремонтних робіт та відвідавши могилу композитора, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що головна мета цього проекту полягає в тому, щоб поряд з відновленням історичної справедливості створити тут один з потенційно цікавих об’єктів для туристичної діяльності.

До Дня Незалежності України на Вінниччині планують відкрити реконструйований музей Миколи Леонтовича

«Ідея щодо відновлення музею Леонтовича та впорядкування території поблизу його місця поховання виникла в минулому році. Але оскільки це пам’ятка архітектури, то потребує досить багато бюрократичних процесів. Більше того, цей пам’ятник захищений ЮНЕСКО, і тому тут є певні особливості, - зазначив керівник Вінниччини Валерій Коровій. – В обласному бюджеті на проведення необхідних робіт закумульовані фінансові ресурси, і ми розраховуємо, що музей до Дня Незалежності України буде введений в експлуатацію. Що ж стосується місця поховання митця, то сьогодні ми ведемо дискусію, як можна обійти бюрократичні перепони, аби облагородити і територію біля могили композитора».

До Дня Незалежності України на Вінниччині планують відкрити реконструйований музей Миколи Леонтовича

Готовність долучитися до реалізації проекту висловив також народний депутат України Микола Кучер. «Це той випадок, коли і обласна, і районна, і місцева влада зацікавлені в тому, щоб зберегти пам'ять про видатного композитора і зробити важливу справу – ось цей музейний комплекс. Тому я вважаю, що потрібно взяти в цьому участь», - зауважив він.



Переглядів: 3855
Поширень: 0