Про це повідомляє департамент охорони здоров'я облдержадміністрації.

Щепленням проти поліомієліту охоплюють дітей до 10 років, також проводять ревакцинацію від вірусу поліомієліту дітям 14 років. Протягом тижня ми планується продовжувати імунізацію дітей та вийти на загальнообласний показник охоплення щепленням від поліомієліту 95% дітей. На сьогодні більшість із районів Вінниччини уже досягли таких показників.

За інформацією департамену охорони здоров'я облдержадміністрації, вакцина, що нині застосовується для реагування на спалах поліомієліту, є тривалентною. Однак із 18 квітня на території області, зокрема, та в Україні в цілому, вона використовуватися більше не буде.

"Усі залишки, які є в медичних закладах області, починаючи з 18 квітня, будуть здані на державний склад, що в Києві. Це робиться вперше не лише в Україні, а й по всьому світі. Взамін буде поставлена двовалентна вакцина, з якої вилучено другий тип вірусу. А все тому, що другий тип вірусу дуже давно не виявляється. Вакцину в Україну обіцяють поставити протягом двох-трьох тижнів, вона теж французька", - повідомила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.



Переглядів: 2303
Поширень: 0