Днями в Департаменті освіти і науки Вінницької облдержадміністрації відбулася нарада спеціалістів органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад. В ході наради обговорювали оздоровлення та відпочинок дітей області влітку 2016 року.

Про основні організаційні заходи органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад щодо організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку доповіла перший заступник директора Департаменту освіти і науки Олена Чорна.

Цьогоріч влітку Вінницька область очікує волонтерів, які працюватимуть в літніх мовних таборах. За словами проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва КВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти” Олени Герасімової, іноземці допоможуть українським дітям швидше оволодіти розмовною англійською, покращити мовлення, подолати психологічний мовний бар’єр та сприятимуть полегшенню комунікації англійською в подальшому.

Цьогоріч в літніх пришкільних таборах волонтери-іноземці допомогатимуть вінницьким дітям вивчати англійську

Дворічним досвідом роботи англомовного табору поділилася вчитель англійської мови спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов №25 Вінницької міської ради Юлія Сич. Цей табір особливий своїм більнгвальним середовищем – тобто всі написи, вказівки викладачів і тренерів дублюються англійською мовою. Роботу в ньому забезпечують вчителі англійської мови, студенти-практиканти факультету іноземних мов, українські волонтери, які були в Сполучених Штатах Америки та володіють розмовною англійською.

В ході нарад також розглядали питання створення безпечних умов відпочинку та оздоровлення дітей, дотримання правил порядку проведення екскурсій, походів, купання у водоймах, правил перевезення дітей автомобільними та іншими видами транспорту, дотримання санітарно-гігієнічних умов при організації роботи пришкільних таборів та інші.



Переглядів: 3054
Поширень: 0