Нещодавно після урочистого богослужіння у Свято-Троїцькому храмі міста Хмільника, яке звершував митрополит Вінницький і Барський Симеон, відбулась передача документів на повернення у власність релігійної громади комплексу церковних будівель і споруд.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій зачитав прихожанам храму текст розпорядження та вручив пакет документів, які засвідчують право власності релігійної громади на храмову споруду, націоналізовану в роки радянської влади, настоятелю Свято-Троїцького храму Вінницької єпархії української православної церкви митрофорному протоієрею Василю Солодчуку.

Звертаючись до громади, священників, представників районної влади, присутніх на богослужінні, Валерій Коровій зазначив: «У кожного покоління людей є певні особливі знакові речі: одне покоління будувало храми, йому на зміну прийшло те, що їх руйнувало,забирало, не даючи можливість людям звертатись до Бога. Сьогодні на владі лежить велика місія: влада повинна бути з людьми, оскільки усі ми сьогодні переживаємо чи не найдраматичніший час в новітній історії України. Тож ми маємо відновити велику історичну справедливість – здійснити повернення у власність громади цього чудового храму».

В Хмільнику у власність громади передали Свято-Троїцький храм, який був збудований понад півтора сторіччя тому

Очільник області наголосив, що сакральну спадщину, яка дісталася нам такою ціною, потрібно берегти, примножувати і передавати дітям та онукам, оскільки це є свідченням вагомості нашого внеску до скарбниці світової цивілізації.

Вручаючи документи, голова облдержадміністрації побажав храму світлої, гарної вікової долі, а усім вірянам - здоров’я, миру, добра, любові і великої віри, без якої життя втрачає сенс.

В Хмільнику у власність громади передали Свято-Троїцький храм, який був збудований понад півтора сторіччя тому

Довідка:

З початку цього року владою повернено віруючим 9 храмів. Загалом, за весь час, передано 122 культові будівлі.

Місто Хмільник – одне з найстаріших населених пунктів нашого краю. Протягом віків воно відігравло значну роль в історії Поділля. Оберегами міста є 4 старовинних православних храми, історія яких сягає 19 століття. Вони є свідками економічного, суспільно-політичного, науково-технічного і культурного розвитку краю та водночас становлять невід’ємну частку загальнолюдських цінностей.

Цікавим історичним фактом є те, що Свято-Троїцький храм, по промислу Божому, за весь час свого існування з 1863 по сьогодні не закривався.



Переглядів: 3847
Поширень: 0