Працівники карного розшуку затримали жителя Одещини, який вночі з 15 на 16 квітня вбив двох мешканок м. Ладижина. Попередньо встановлено, що жінки були зґвалтовані, але остаточно це встановить експертиза. Оперативники затримали підозрюваного через кілька годин після вчинення злочинів. 25-річний зловмисник, який відбував 10-річне покарання виправній колонії за вчинення аналогічного злочину, наприкінці березня цього року був достроково звільнений за, так званим, «Законом Савченко».

Інформація про знайдену вбиту молоду жінку біля центральної районної лікарні м. Ладижина надійшла 16 квітня близько першої години ночі від місцевих жителів. Поліцейські одразу ж сповістили працівників автовокзалу та залізничників про подію та розшук зловмисника. За кілька хвилин після цього на спецлінію «102» зателефонували із залізничної станції та повідомили, що машиніст вантажного потягу під час руху побачив біля колії підозрілого закривавленого чоловіка.

Як розповів заступник начальника Національної поліції Вінниччини Олександр Глянько, через півгодини після надходження даної інформації працівники карного розшуку затримали зловмисника на залізничних коліях. Підозрюваний перебував у стані алкогольного сп’яніння. Побачивши поліцейських, він не чинив опору та зізнався у вбивстві жінки.

Стали відомі подробиці вбивства двох жінок у Ладижині

Зловмисник, який 8 років тому був засуджений до десятирічного ув’язнення за вчинення аналогічного злочину, відбував покарання на дільниці соціальної реабілітації, розташованої на одному з ладижинських підприємств.

Наприкінці березня ув’язнений був достроково звільнений від відбування покарання за, так званим, «Законом Савченко». На цьому ж підприємстві він познайомився з 31-річною жителькою Ладижина, яка працювала там прибиральницею. Чоловік почав залицявся до жінки, яка була розлучена та виховувала 8-річну дочку. У ніч, коли сталась трагедія, потерпіла не дійшла до свого будинку близько 500 метрів. За попередніми даними, залицяльник накинувся на жінку та ймовірно зґвалтував. Коли вона почала чинити опір, зловмисник арматурою, що потрапила під руку, побив свою жертву до смерті та втік.

Стали відомі подробиці вбивства двох жінок у Ладижині

Поки правоохоронці з’ясовували усі обставини вбивства, на лінію «102» надійшло повідомлення про виявлення тіла ще однієї жінки. Випадковою жертвою вбивці стала 36-річна жителька Ладижина. Мертвою її виявив на своїй дачній ділянці місцевий житель.

Як з’ясувалося, жінка пішла на дачу садити город, і додому не повернулась. Майже усю ніч її самотужки намагалися знайти рідні, але усі зусилля виявилися марними. Ранком чоловік зателефонував у поліцію, де почув сумну звістку про загибель двох жінок. Одна з вбитих була його дружина, з якою вони виховували двох дітей, віком 6 та 12 років.

Стали відомі подробиці вбивства двох жінок у Ладижині

Як стало відомо, що 15 квітня близько пів дев’ятої години вечора жінка поверталася додому з дачі. По дорозі на неї напав незнайомий чоловік, затягнув на найближчий город, зґвалтував та задушив.

Чому затриманий позбавив життя двох молодих жінок та залишив сиротами трьох неповнолітніх дітей, він пояснити не може.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Затриманому оголошено про підозру. За такі правопорушення йому загрожує довічне ув’язнення.



Переглядів: 6412
Поширень: 0