За словами директора Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергія Вовченка, у 2015 році зареєстровано 5 надзвичайних ситуацій та біля 2 тисяч некласифікованих подій. В першому кварталі 2016 року надзвичайних ситуацій не зареєстровано. В усіх ситуаціях складові ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту діяли оперативно, чітко та результативно.

«Органи управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту працюють за двома пріоритетними напрямками, а саме:

  • підготовка органів управління до дій в умовах загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій;
  • запровадження заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій», - підкреслив Сергій Вовченко.

Проводяться заходи щодо удосконалення та модернізації пунктів управління. Так у 2015 році проводились роботи щодо модернізації мережі зв’язку на міському пункті управління (створення сучасної захищеної телефонної та комп’ютерної мережі, встановлення АТС з підтримкою Ай-Пі-телефонії та підключення до оптоволоконної мережі обміну даними). На вищезазначені цілі облдержадміністрацією виділено майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

У порівнянні з попередніми роками на Вінниччині зменшується кількість надзвичайних ситуацій

В області організована робота з проведення технічної інвентаризації захисних споруд. Станом на 1 квітня 2016 року в області проінвентаризовано 628 захисних споруд, що становить 53 % від загальної кількості захисних споруд що перебувають на обліку та 83%, за виключенням тих захисних споруд, технічну інвентаризацію яких провести неможливо через їх відсутність по факту за місцем розташування.

Сергій Вовченко також зупинився на питаннях практичної підготовки керівного складу органів управління цивільного захистуяка здійснюється під час організації та проведення командно-штабних навчань і штабних тренувань з органами управління і силами територіальної підсистеми та її ланками. «Таким чином, в області протягом останніх п’яти років впроваджувався системний підхід до розв’язання проблеми запобігання та реагування на надзвичайні ситуації. Це дозволило визначити пріоритети у роботі та проблеми з питань що, відносяться до нашої компетенції, скласти відповідні плани на 2016 рік і на перспективу», зазначив він.

Підсумовуючи свій виступ Сергій Вовченко запевнив: «Робота, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій постійно знаходиться в центрі уваги обласної державної адміністрації. Створена територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту дозволяє оперативно реагувати на попередження та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій».



Переглядів: 2938
Поширень: 0