Жертвою шахрая стала 38-річна жителька села Бабин Іллінецького району. За звільнення брата з поліції, який начебто став винуватцем дорожньо – транспортної пригоди, жінка віддала зловмиснику 5 тисяч гривень.

18 квітня до Іллінецького відділення поліції звернулась 38- річна жителька села Бабин. Жінці зателефонував невідомий та представився працівником поліції. Чоловік розповів, що її брат став винуватцем дорожньо – транспортної пригоди, в якій постраждав чоловік. Для вирішення питання жінці необхідно перерахувати 9 тисяч гривень на банківський рахунок, який вказав зловмисник. «Працівник поліції» пообіцяв, що брата у такому разі звільнять від кримінальної відповідальності.

Потерпіла слухняно виконувала всі вказівки зловмисника та перерахувала через термінал лише 5 тисяч гривень. Решту збиралась позичити.

Через деякий час, додзвонившись до брата щоб повідомити, що решту грошей зможе перерахувати через годину, жінка почула, що з ним все гаразд і її ошукали.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліція вкотре закликає громадян не втрачати пильність. Якщо Вам зателефонують невідомі і під будь – яким приводом просять перерахувати чи віддати гроші- не гайте часу звертайтесь до поліції.



Переглядів: 2020
Поширень: 0