20 квітня було проведено комплексну перевірку у Липовецькому районі Вінницької області. Одним із етапів перевірки стало відпрацювання ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Згідно з тактичним задумом у м.Липовець на вул. Калініна внаслідок вибуху стався витік газоповітряної суміші у п’ятиповерховому житловому будинку.

Внаслідок вибуху було повністю зруйновано 2 квартири на першому поверсі, пошкоджено 4 квартири на першому, другому та третьому поверхах, також внаслідок події загинуло 3 особи та 5 травмувалося.

До ліквідації наслідків надзвичайної події було залучено 34 осіб особового складу та 8 одиниць спеціальної техніки Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, аварійні бригади комунальних підприємств «Липовецькомунгосп», «Липовець РЕМ» та «Липовецьводоканал», служба газу та працівники медичної допомоги.

У зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації було проведено засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В Липовці МНСники провели чергові навчання: на цей раз лікідовували наслідки "вибуху газу" у багатоповерхівці

Після прибуття до місця події, з метою пошуку та рятування людей, пожежно-рятувальними підрозділами було сформовано ланку газодимозахисної служби. Об 11:45 вогнеборці приступили до гасіння умовної пожежі.

Об 11:47 пожежу було ліквідовано, після чого підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій було розпочато розборку конструкцій та пошук постраждалих.

В Липовці МНСники провели чергові навчання: на цей раз лікідовували наслідки "вибуху газу" у багатоповерхівці

Загалом до навчань було залучено 77 чоловік персоналу служб цивільного захисту та 18 одиниць техніки.

Члени комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій оцінили взаємодію рятувальних спецслужб міста й наголосили на необхідності проведення таких тактико-спеціальних навчань та тренувань для більшого злагодження дій аварійних підрозділів в районі.

В Липовці МНСники провели чергові навчання: на цей раз лікідовували наслідки "вибуху газу" у багатоповерхівці

Окрім цього, працівниками комісії було здійснено перевірку співпраці Липовецького районного сектору ГУ ДСНС у Вінницькій області з іншими оперативними службами, а також відпрацювання карток та планів пожежогасіння об’єктів з масовим перебуванням людей.



Переглядів: 2859
Поширень: 0