В ході зустрічі сторони поспілкувалися між собою, обговорили проблеми молодіжного лідерства, і поділилися власними рецептами успіху.

Данний проект започаткований Вінницьким прес-клубом в рамках обласного конкурсу проектів громадських організацій, який вже 5 років поспіль проводить Головне управління з питань внутрішньої політики, у справах засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Як відмітили організатори проекту Людмила Цимбалюк та Наталя Болховська мета конкурсу – активізувати школярів, що живуть за межами Вінниці, навчити їх справжнім лідерським якостям. Саме молоде покоління має у майбутньому спонукати місцеві громади на вирішення актуальних проблем. За словами організаторів проект був розрахований на учнів старших класів і мав стати альтернативою для молоді. Для участі у конкурсі запрошувалась молодь віком від 14 до 16 років, яка відчуває у собі задатки лідера та має бажання активно їх реалізовувати. Кожен із учасників проекту у есе «Завтра мого рідного краю – це я» висловив свої мрії щодо розвитку області, власного району, села, вулиці, зміг визначити власне місце у вирішенні їх наболілих проблем.

Півсотні школярів області подали заявки на участь у конкурсі – за його підсумками журі визначило 15 переможців, з якими і зустрілися голова облдержадміністрації Олександр Домбровський та голова обласної Ради Григорій Заболотний.
Перед очима обласного керівництва у вигляді цих талановитих молодих людей були представлені майже всі райони області. Плахотнюк Тетяна; Бондар Людмила; Несторова Марія; Лободовська Людмила; Молодовець Тетяна; Марухно Дарина; Красиленко Мирослава; Гордійчук Тетяна; Колісник Юлія; Майданик Вікторія; Цимбалюк Вадим; Демець Наталя; Лялюк Вікторія; Журавський Владислав; Куца Юлія – ці імена уособлюють справжній патріотизм та бажання відстоювати інтереси рідного краю.

Як відзначили керівники області - ця перша перемога вже свідчить про небайдужість цих молодих людей, а їх лідерські якості можуть відкрити їм великі перспективи – перспективи формування майбутньої еліти нашої області та України.
«Країна потребує молодих лідерів, молодих патріотів, які розуміють те, що ми маємо бути європейською державою, що ми маємо реформувати своє життя і свою свідомість, щоб по-справжньому відчувати себе європейцями і бути ними. Кому, як не нашій талановитій, унікальній молоді йти цим шляхом. Дякуючи Вам Подільська земля відіграє потужну роль в державі» - зазначив Олександр Домбровський.

Керівники області відмітили, що були приємно здивовані, читаючи твори молодих талантів, адже побачили, що вони вже розуміють свою відповідальність перед суспільством, самі прагнуть будувати лінію своєї долі і плани конкретних справ.
«Креативність, інтелект, прагнення бути корисним своїм землякам, своєму місту чи селу – ось що я побачив у ваших творах. «Якщо не ми, то хто?» - це дійсно правильний лейтмотив ваших робіт. Ви наче каталізатор для учнів та дітей з якими ви спілкуєтеся. А щоб досягти мети ви повинні бути оптимістами, мати бажання і вміти працювати та постійно вчитися і самовдосконалюватися. Адже ви самі обираєте своє майбутнє, а ми допоможемо з його реалізацією» - підкреслив голова облдержадміністрації.
«Проект довів, що зміцнювати і покращувати життя у своїх населених пунктах здатен кожен з Вас. Головне – це бажання працювати» - зауважив Григорій Заболотний.
А подарунком за проведену роботу, активну життєву позицію та до новорічних свят для молодих лідерів став комплект нових, унікальних книжок виданих на Вінниччині та відпочинок на ковзанах від «Льодового клубу».


Переглядів: 3440
Поширень: 0