Слідчим відділом прокуратури області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди слідчим поліції та цього ж дня до Літинського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що слідчий поліції Літинського відділення Хмільницького відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області, будучи працівником правоохоронного органу та службою особою, яка займає відповідальне становище, діючи умисно, в особистих інтересах, з метою незаконного збагачення, з використанням наданої йому влади у січні цього року отримав неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США від жительки Літинського району за непритягнення її сина до кримінальної відповідальності, за вчинення тяжкого злочину.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2302
Поширень: 0