У заході взяли участь заступник голови обласної ради Віктор Вікалюк, керівники місцевих органів влади та представники ТОВ „Гранітний кар’єр”.

Нове сполучення забезпечить безперебійне вивезення продукції, яка використовуватиметься як на Вінниччині, так і в інших регіонах країни. У листопаді 2008 року від Демидівського гранітного кар’єру розпочали прокладати залізницю. Щебінь та камінь вантажать одразу у вагони. На підприємстві спішно завершується реалізація інвестиційного проекту „Модернізація та розвиток виробничих потужностей ТОВ „Гранітний кар’єр” на Демидівському родовищі гранітів”. Загальна вартість проекту становить 146,8 млн. грн. На даний час проект реалізовано на 95%. Підготовлено до запуску нову щебеневу лінію, яка вироблятиме продукцію за європейськими стандартами і вже відвантажено першу партію продукції.

Для довідки:
У 2003 році Демидівський кар`єр відзначив золотий ювілей - 50 років.
На околиці села Могилівка (Жмеринський р-н, Вінницька обл.) в 1953 році почалася розробка гранітного родовища. Інтенсивне виробництво незабаром виробило запаси родовища, й природа заповнила цю нішу прекрасним блакитним озером. Тепер ця територія є центром відпочинку місцевого населення.
У 60-х роках почалася розробка сусіднього родовища недалеко від села Демидівка (Жмеринський р-н, Вінницька обл.). У 1985 р. була зроблена дорозвідка Демидівського родовища, а в 1986 році на замовлення Украгропромбуду УРСР було розпочате будівництво Демидівського комбінату будівельних матеріалів з виробничою потужністю 800 тис. м. куб. щебеню на рік. Будівництво було виконано на 25%, після чого фінансування скоротилося, а потім й зовсім було припинене.
Доля кар`єру «Демидівський» є відбиттям перипетій розвитку вітчизняної промисловості. Ще в 60-і - 70-і роки фахівці-геологорозвідники запевняли, що за умов ефективного виробітку кар`єру граніту тут вистачить на 200 років і більше - запаси породи становлять понад 50 мільйонів кубічних метрів, але з розвалом союзної економіки в середині 90-х виробництво на державному кар`єрі зупинилося.
Зараз Демидівський гранітний кар`єр - технічно оснащене й модернізоване підприємство. Виконано повну реконструкцію дробильно-сортувального заводу й встановлена роторна дробарка, що дозволяє отримувати дрібний щебінь з високими показниками якості. Середньомісячний обсяг випуску продукції - до 30 000 тонн.


Переглядів: 3365
Поширень: 0