Минулого місяця пропри оголошену заборону на риболовлю під час нересту на території області виявлено майже 40 фактів порушень правил рибальства, виявлено 5 сіток та 16 знарядь для вилову риби. Крім того, затримано 10 рибалок, які завдали більше 8 тисяч гривень збитків рибгоспам. Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Інспекторським складом Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Вінницькій області в ході проведення заходів з охорони рибних запасів та інших водних живих ресурсів водойм Вінницької області в квітні 2016 року, викрито 38 порушень правил рибальства, а саме:

  • 16 грубих порушень, пов’язаних з використанням заборонених сітних знарядь лову, сітних ловушок і колючих знарядь;
  • 12 порушень любительського лову;
  • 4 порушень, пов’язаних з незаконним продажем риби на ринках;
  • 1 порушення, пов’язане із збутом заборонених знарядь добування об’єктів тваринного або рослинного світу;

Складено 5 безгосподарських актів щодо виявлення безгосподарських сіток на водоймах Вінницької області. За актами вилучення безхазяйного майна виявлено 16 безхазяйних знаряддя лову.

Затримано 10 порушників правил рибальства, які нанесли збитки рибному господарству на суму 8194 грн..

Здійснюючи заходи щодо заборони незаконного збуту заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу інспекторами управління було проведено перевірки Вінницької області та м. Вінниці, в результаті яких було викрито 1 порушення порядку збуту забороненого знаряддя добування об’єктів тваринного світу риби, яке незаконно реалізовувалось.

По 21 справі матеріали були направлені в районні суди для вирішення питання про притягнення порушників до адміністративної відповідальності за скоєні правопорушення за ст.85 - 1,ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Управлінням в цей період було розглянуто 12 справ про порушення правил рибальства за ч. 3 ст.85 КУпАП при цьому, до 8 порушників застосовано штрафи на загальну суму 1074 грн.



Переглядів: 2051
Поширень: 0