12 травня о 19:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на полі під час проведення польових робіт поблизу с. Кислицьке Томашпільського району виявлено предмети, зовні схожі на вибухонебезпечні.

Прибувши на місце події, фахівці ДСНС встановили, що виявленими боєприпасами є 82-міліметрова мінометна міна, один 76-мілметровий та 88-міліметровий артилерійські снаряди Другої світової війни. 13 травня о 14:30 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Вінницькій області боєприпаси було знешкоджено шляхом підриву у спеціально відведеному для цього місці.

Того ж дня, при додатковому обстеженні прилеглої території, бійцями Служби порятунку «101» додатково було виявлено ще одну 82-міліметрову мінометну міну та один артснаряд калібру 76 міліметрів часів Другої світової війни.

15 травня о 12:30 піротехніками ГУ ДСНС області вибухонебезпечні предмети було знешкоджено.

Цієї ж доби, 15 травня о 10:15 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення було знешкоджено ще одну 81-міліметрову мінометну міну часів Другої світової. Напередодні, 13 травня її було виявлено у с.Селище на території Гніванського лісництва місцевим жителем.

Рятувальники Вінниччини застерігають громадян бути обережними під час виявлення вибухонебезпечних предметів!

Зокрема, категорично забороняється торкатися і пересувати підозрілий предмет; заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання. При виявленні вибухових пристроїв негайно телефонуйте у Службу порятунку за номером 101.



Переглядів: 1765
Поширень: 0