Вінницькою місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному проваджені та направлено обвинувальний акт до суду відносно двох підозрюваних у вчиненні привласнення, заволодінні майна в особливо-великих розмірах.

Досудовим розслідуванням установлено, що керівник одного із сільськогосподарських підприємств Вінницького району і одночасно депутат однієї із сільських рад Вінницького району, за попередньою домовленістю із фактичним власником цього ж підприємства, у 2013 році уклав ряд договорів із Державним підприємством «Державний резервний насіннєвий фонд України» про зберігання елітних сортів насіння в кількості 1266 тонн. Перевіркою стану збереження державного майна у 2014 році виявлено його відсутність.

Із показів підозрюваних відомо, що частину державного майна реалізовано іншим суб’єктам господарювання, ніби то, з метою його заміни. Злочинними діями заподіяно збитків державним інтересам на суму понад 12 мільйонів гривень. З метою відшкодування заподіяних збитків у провадженні забезпечено накладення арешту на майновий комплекс підприємства та майно підозрюваних на загальну суму близько 10 мільйонів гривень.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України, якою передбачено позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Переглядів: 1769
Поширень: 0