Слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження, відкрите 28 травня за фактом загибелі під колесами автомобіля «Мерседес-Бенс» у м. Жмеринці 11-річної дівчинки. У водія в присутності громадських активістів були відібрані зразки крові для проведення експертизи на вміст алкоголю.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 28 травня близько 16.40 по вул. Київській у м. Жмеринка. За попередньою інформацією, місцевий житель, 1955 року народження, перебуваючи за кермом «Мерседес-Бенс», скоїв наїзд на дівчинку, яка переходила дорогу, вийшовши з свого будинку. Водій іномарки відвіз власним автомобілем потерпілу дитину до Жмеринської лікарні, де вона під час надання медичної допомоги померла.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого).

За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

В Жмеринці під колесами "Мерседесу" загинула 11-річна дівчинка

Оскільки справа набула великого громадського резонансу, до проведення окремих слідчих дій були залучені представники громадськості. Зокрема, в присутності громадських активістів у водія «Мерседес-Бенс» були відібрані зразки крові щодо вмісту алкоголю і у їх супроводі відправлені на експертизу.

Наразі проводиться ряд слідчих дій, опитуються можливі свідки аварії. Поліція звертається з проханням до громадян, які мають інформацію щодо обставин дорожньо-транспортної пригоди, повідомити за тел.59-37-16, 59-33-22 або 102.



Переглядів: 3501
Поширень: 0