Про це повідомила начальник служби у справах дітей області Тетяна Дорош. 

«Сьогодні у області достатньо високий відсоток дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме 91,3% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в області, які перебувають в сімейних формах виховання. Область займає 3 місце в Україні по створенню прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу та по влаштуванню в них дітей. А це говорить про небайдужість громадян Вінницької області до дитячих доль, які потребують підтримки. Уже в цьому році маємо 13 усиновлень», - проінформувала Тетяна Дорош. За її словами, служби здійснюють нагляд і контроль за: усиновленими дітьми – 680 осіб, дітьми під опікою – 1766, дітьми у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу – 636, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, з числа переселенців із зони проведення АТО – 26.

На сьогодні їх в області налічується близько 3,5 тисяч, в яких виховується близько 8 тисяч дітей. На обліку служб близько 800 дітей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, і де діти зазнають різних форм насилля, в тому числі психологічного, економічного. Більшість цих дітей з багатодітних родин, де батьки не приділяють їм належної уваги, а також діти, які виховуються в неповних сім’ях (67%).

Вінниччина на 3 місці в Україні по створенню прийомних сімей та дитбудинків сімейного типу

Тетяна Дорош також відмітила, що сьогодні значна увага приділяється тому, аби захистити дитину від сексуальної експлуатації, запобігти викоріненню найгірших форм дитячої праці. В 2016 році 19 дітей взято на облік ССД як ті, що потерпіли від насилля (54 на обліку), в тому числі від сексуальних домагань та розбещення – 4.В цьому контексті ССД із органами внутрішніх справ проводять відповідні рейди.

Говорячи про відзначення в області Дня захисту дітей, Тетяна Дорош відмітила, що в кожному закладі, де знаходяться діти, пройдуть святкові заходи, практично в усіх районах і містах пройдуть великі дитячі свята із іграми, розвагами та концертами. До святкування будуть залучені діти вразливих категорій.

У свою чергу начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл- інтернатів Департаменту освіти та науки ОДА Тетяна Лісогурська повідомила про те, що цього року в області працюватиме 209 пришкільних таборів, де відпочине 16,3 тис. дітей. Також функціонуватиме 31 мовний табір, що розрахований на 2 тисячі дітей. У рамках відзначення в області Року англійської мови, відповідно до програми «GO Camps» до Вінниччині приїде 9 волонтерів з різних країн, які є носіями англійської мови.

Вони навчатимуть школярів у пришкільних таборах у Тростянецькій школі № 1, Барській школі №2, Немирівській школі № 2, а також у Вінницьких міських школах № №25, 27 та № 1.

Щодо організації оздоровчої кампанії 2016 р., то за словами Лариси Закревської, вона стартувала ще з 12 лютого, коли до Українського дитячого центру «Молода гвардія» відправились на відпочинок вінницькі дітлахи. Станом на сьогодні вже 155 дітей Вінниччини відвідали цей заклад.

Як зазначила  начальник відділу оздоровлення, санаторно-курортного лікування і моніторингу Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Лариса Закревська, у цьому році в області вже готові приймати дітей 17 літньо-оздоровчих табори. Усі вони планують відпрацювати три зміни. Протягом однієї зміни в літньо-оздоровчих закладах області є можливість прийняти понад 4,5 тисяч дітей. Середня вартість путівки на 21 день складає 3 тисячі 500 грн.



Переглядів: 2382
Поширень: 0