На території Вінницької області землевпорядники визначили 216 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які запропонують інвесторам для ведення бізнесу. Права оренди на землі загальною площею 2932,8 га продадуть на земельних аукціонах.

З початку поточного року вже проведені 15 земельних аукціонів, організованих спеціалістами Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. На торгах продали права оренди на 38 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 422,9 гектара. В результатів відкритої конкуренції між учасниками орендна плата зросла майже вдвічі – з 530 до 932,2 тис. грн. на рік.

Середня вартість користування одним гектаром проданих на аукціонах земель становила 2 204 грн., або 14,3 % від нормативної грошової оцінки (при встановленому законодавством мінімумі у 3 %).

Наступні земельні торги пройдуть на Вінниччині 3 та 9 червня. Інвесторам запропонують орендувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності на території Чернівецького, Піщанського, Ямпільського Томашпільського, Шаргородського, Могилів-Подільського і Гайсинського районів.



Переглядів: 3211
Поширень: 0