Шахраї використовують схему «отримання виграшів» для привласнення коштів громадян. Майже 19000 гривень довірливий мешканець міста Гайсин перерахував за неіснуючий виграш.

Існує досить багато схем вчинення шахрайських дій і заволодіння коштами громадян. Однією із найпоширеніших є, так званий, «псевдорозіграш автомобіля». Жертва отримує смс- повідомлення з інформацією про виграш.

Жертвою такого обману став 39-річний жтель міста Гайсин. Чоловіку на мобільний телефон надійшло смс-повідомлення про виграш автомобіля. Для отримання виграшу чоловікові потрібно було перерахувати половину суми вартості автомобіля на номер мобільного оператора, який вказав зловмисник.

Перерахувавши 19000 гривень на номер мобільного, виграний автомобіль чоловік так і не отримав. Спроби додзвонитись на наданий номери виявилися марними.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліцейські закликають громадян бути пильними. Якщо Ви не брали участь у розіграші, автомобіля або цінних речей, смс-повідомлення про виграш призу має насторожити, що вас намагаються обдурити. При проведені офіційних акцій організатори ніколи не просять учасника перераховувати гроші для отримання призу.



Переглядів: 3966
Поширень: 0