Як зазначив заступник голови Вінницької обласної державно адміністрації Василь Броварник,  з метою зменшення обсягів утворення твердих побутових відходів, які вивозяться на полігони в області запроваджується практика роздільного збирання сміття.

Зокрема, частково впроваджено технологію роздільного збирання твердих побутових відходів (проводиться відбір скла, полімерів, заліза та паперу) в 18 населених пунктах області (міста Вінниця, Гайсин, Іллінці, Могилів-Подільський, Калинівка, Хмільник, Ладижин, Тульчин, смт. Томашпіль, Літин, у ряді сіл Гайсинського та Тульчинського районів).

«Що стосується сфери поводження з твердими побутовими відходами, то в черговий раз хочу нагадати,  в базовий Закон України «Про відходи» були внесені зміни щодо питань поводження з твердими побутовими відходами. Закон сфокусував поводження з ТПВ на втіленні роздільного збирання та сортуванні відходів, зокрема з 1 січня 2018 року введена заборона захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів. Згадані зміни значно посилили відповідальність громадян, юридичних осіб та органів місцевого самоврядування щодо безпечного поводження з ТПВ»,- зазначив Василь Броварник.

Кількість населення, яке наразі охоплено роздільним збором складає 304 тис. осіб.

В інших районах проводяться підготовчі роботи щодо організації роздільного збору побутових відходів.



Переглядів: 3563
Поширень: 0