20 червня працівники поліції за місцем проживання у жителя смт. Крижопіль вилучили саморобний пристрій для відстрілу куль, 29 набоїв різного калібру та порох.

До крижопільської поліції надійшла оперативна інформація про те, що 50-річний житель смт. Крижопіль незаконно зберігає зброю та боєприпаси. Аби перевірити цю інформацію, за місцем проживання підозрюваного був проведений санкціонований обшук.

У квартирі підозрюваного поліцейські виявили саморобний пристрій для відстрілу куль, 21 набій калібру 5,6 мм, 6 набоїв калібру 9 мм, 2 набої до нарізної зброї невстановленого зразка та 40 г пороху.

За словами чоловіка, набої він кілька років тому знайшов, а барабанний пристрій для відстрілу куль зробив сам.

Вилучена зброя та набої направлені на експертизу.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що громадяни, які звернуться до правоохоронних органів та добровільно здадуть свою незареєстровану зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.



Переглядів: 2219
Поширень: 0