У с. Журава Липовецького району між двома підприємцями триває конфлікт через спірну ситуацію, пов’язану з видобутком піску. Сьогодні протистояння підприємців вилилося в хуліганські дії за участі осіб, які виступили на підтримку однієї та іншої сторони з числа місцевих жителів та приїжджої охорони.

Як прокоментував ситуацію начальник Липовецького відділення поліції Павло Дармограй, який перебуває на місці події, в результаті одна людина з тілесними ушкодженнями була госпіталізована. Наразі ситуація контрольована поліцією. Правоохоронці опитують свідків та очевидців події. Працює слідчо-оперативна група поліції.

За фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.296 КК України. Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.
Крім того розпочато слідство за ст.240 КК України (порушення правил охорони або використання надр), що карається ув’язненням терміном до двох років.
На місце події виїжджали представники влади. Для врегулювання конфліктної ситуації законність видобутку піску буде перевірено спеціально створеною комісією.



Переглядів: 2199
Поширень: 0