Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, що спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із якістю поверхневих вод та питної води в області протягом останнього часу не реєструвалось.

Враховуючи ситуацію, що трапилась у м.Ізмаїл та с.Броска Ізмаїльського району Одеської області та з метою запобігання захворюваності населення Вінниччини, одним із пріоритетних напрямків роботи управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на поточний рік і надалі є питання покращення якості питної води, яка подається жителям області.

Планом заходів державного нагляду (контролю) по Вінницькій області на ІІ півріччя 2016 року, Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області передбачено планові перевірки підприємств питного водопостачання на підпорядкованих територіях.

З метою попередження виникнення спалахів інфекційних хвороб та неінфекційної захворюваності серед населення області, пов´язаних із вживанням недоброякісної питної води, за І півріччя 2016 року досліджено 1950 проб питної води централізованого водопостачання по хімічних показниках, з яких 4,9% не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4 -171-10, та 2269 по мікробіологічних показниках, з яких 8,5% не відповідає даному нормативу. Окрім того, здійснюється контроль за якістю питної води з криниць громадського та індивідуального користування. З метою попередження виникнення водно-нітратної метгемоглобінемії, особлива увага приділялась індивідуальним колодязям, водою з яких користуються діти до 3-х років.

В області розроблено та затверджено обласну програму «Питна вода на 2012-2020рр.», якою передбачено основні заходи по покрашенню ситуації з забезпечення населення доброякісною питною водою та попередження забруднення води відкритих водоймищ.



Переглядів: 2828
Поширень: 0