У аварії за участі мотоцикла в Немирівському районі постраждали троє молодих людей: 22-річний водій та дві його пасажири, неповнолітні дівчини 15 та 16 років. Як з’ясувалось, автопригода сталась на викраденому мотоциклі.

В ніч з 25 на 26 червня водій мотоцикла «ИЖ-56», 22-річний житель Немирівського району, рухаючись в с. Ковалівка разом з пасажирами, дівчатами 15 та 16 років, не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу. У результаті ДТП водій та пасажири отримали численні травми та госпіталізовані до реанімаційного відділення в Немирівську ЦРЛ. Попередньо встановлено, що водій був у нетверезому стані. Як з’ясувалося, після дискотеки молодий чоловік взявся покатати дівчат на чужому мотоциклі, припаркованому біля будинку культури с. Ковалівка.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Крім того, за словами начальника Немирівського відділу поліції Олександра Короля, зловмиснику доведеться відповідати за викрадення транспортного засобу, відповідно до ч.1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.



Переглядів: 2605
Поширень: 0