Як організовується робота відповідальних структур та як фахівці цивільного захисту практично реагують на загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, упродовж чотирьох днів – з 5 по 8 липня - демонструватимуть відповідальні за цей напрям діяльності працівники.

Сьогодні, 4 липня, у залі обласної державної адміністрації керівники навчань узгодили окремі організаційні питання заходу та озвучили план його проведення.

«Це надзвичайно серйозний захід, тому що, по своїй суті, він є логічним продовженням тієї роботи, яку ми проводили досі. Сьогодні є необхідність зібратися в такому розширеному колі, щоб кожен розумів завдання, які стоять не лише перед системою цивільного захисту, а й перед органами місцевого самоврядування, місцевими державними адміністраціями», - зазначив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

З 5 липня на Вінниччині розпочнуться командно-штабні навчання з питань цивільного захисту

Він нагадав, що в області створена територіальна підсистема Єдиної державної системи цивільного захисту, на що був сконцентрований необхідний фінансовий ресурс, також проведено перевірку виконання комплексу заходів в системі цивільного захисту населення регіону.

«Це має насправді дуже серйозне значення. І вчора в нас була нагода перевірити, як працює система: був хибний виклик по лінії терористичної загрози в електропоїзді, і той факт, що було оперативно спрацьовано по евакуації більше тисячі людей, подано вагони, проведено обстеження щодо наявності вибухових речовин, показав, що система дійсно працює», - підкреслив Валерій Коровій.

З 5 липня на Вінниччині розпочнуться командно-штабні навчання з питань цивільного захисту

Окреслюючи основні завдання заходу, керівник командно-штабних навчань, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Маюров зазначив, що перш за все, це ознайомлення з організацією системи збору інформації про надзвичайні ситуації, які відбуваються на території області, з роботою чергових служб всіх зацікавлених структур, з тим, як організовано обмін інформацією під час загроз або виникнення надзвичайної ситуації, яким чином ці відомості доводяться до керівництва та які практичні рішення приймаються тощо.

«Протягом двох років система цивільного захисту в Україні перебуває в стані підвищеної готовності, всі ці питання напрацьовані, і, думаю, ми з вами покажемо високий практичний результат організації роботи, за яку відповідаємо», - зауважив Михайло Маюров.

З 5 липня на Вінниччині розпочнуться командно-штабні навчання з питань цивільного захисту

Він також повідомив, що у рамках заходу будуть проведенні навчання на окремих об’єктах економіки регіону, що дозволить ознайомитись з практичними діями структур, які відповідають за виконання завдань цивільного захисту та займаються практичною ліквідацією надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

Варто зазначити, що подібні командно-штабні навчання проводяться раз у п’ять років і є завершальним етапом підготовчої роботи всієї системи цивільного захисту області за відповідний період.

Нагадаємо, з 5 по 8 липня у Вінниці звучатимуть навчальні сирени.  Прохання до вінничан під час проведення навчань зберігати спокій.



Переглядів: 3417
Поширень: 0