Вітаючи присутніх О.Домбровський наголосив на тому, що дана подія є історично значима для українського народу, непереборне бажання жити в об’єднаній країні і стало поштовхом для довгих років боротьби за єдину Україну. Саме 1919 та 1990 роки стали символом української держави. Озираючись назад на пройдений шлях ми можемо вже проаналізувати все те, що зроблено за цей проміжок часу. Можна з впевненістю сказати, що Україна вижила і зробила значний крок до надбань цивілізації.

Вінниччина відзначає День Соборності УкраїниДосить доводити собі й іншим, що ми є народ, духовно цілий, об‘єднаний як спільною пам‘яттю про минуле, так і турботою та відповідальністю про прийдешнє. Треба просто жити із цим розумінням в соборній країні. Сьогодні сума громадянських інтересів дорівнює національному інтересові і соборність України означає спільну економіку, спільну політику, спільну енергетичну стратегію, спільну культурну ідентичність та будуємо фундамент для сильної європейської нації. Відчуття єдності допомагає будувати нашу європейську державу. Національний інтерес сьогодні передбачає і збалансований регіональний розвиток територій, що зводить диспропорції до мінімуму.

Під час урочистостей було відзначено кращих вінничан державними, урядовими нагородами та грамотами, а також нагородами від обласної державної адміністрації та обласної ради.


Переглядів: 2704
Поширень: 0