З початком жнив почастішали випадки перевезення сільськогосподарської продукції з порушенням законодавства. Окремі водії намагаються перевезти якомога більше вантажу, при цьому значно перебільшуючи встановлену норму. Нехтування вимог законодавства призводить до руйнування автомобільних доріг та наражає на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Нагадуємо керівникам сільськогосподарських підприємств та перевізникам аграрної продукції, що перевезення подільних вантажів, у тому числі сільськогосподарської продукції транспортними засобами, вага яких з вантажем перевищує 40 тонн, заборонена українським законодавством.

Так само не дозволяється рух сільськогосподарської техніки і механізмів автомобільними дорогами. Їх перевезення можливе виключно спеціалізованими транспортними засобами.

Крім того, рух транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, здійснюється тільки за спеціальним дозволом.

Підрозділи Головного управління Нацполіції у Вінницькій областії, які здійснюють нагляд за дорожнім рухом, посилять контроль за дотриманням водіями вимог законодавства та Правил дорожнього руху щодо перевезення великовагової та великогабаритної сільськогосподарської техніки та вантажів.

Тож просимо водіїв – перевізників та очільників відповідних підприємств пам’ятати про відповідальність за порушення законів України та обов’язки, які ви берете на себе, як керівники та учасники дорожнього руху.



Переглядів: 2386
Поширень: 0