Фотогальванічну електростанцію «Чечельник» площею 32 га та потужністю 16 МВт поблизу селища будує ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг». За словами представників компанії, щорічно електростанція генеруватиме близько 22,48 млн. кВт-год електроенергії, зменшуючи майже на 22 тисячі тонн на рік викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Передбачається, що проект буде реалізований вже до кінця поточного року. Сьогодні ж ведуться роботи по завершенню першої черги будівництва потужністю 8 МВт.

З ходом будівельних робіт, у рамках робочої поїздки до Чечельницького району, ознайомився голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

На Вінниччині  будують сонячну електростанцію

«Це довгоочікуваний проект для району. Ідея з будівництва таких масштабних сонячних електростанцій була протягом останніх 5 років, але в силу низки об’єктивних обставин цей проект загальмував. І те, що ми сьогодні тут бачимо, вселяє великий оптимізм. Адже, в першу чергу, це рух вперед, а по-друге – ми спостерігаємо зростання інвестиційної активності в регіоні і в Чечельницькому районі зокрема, - відзначив керівник області Валерій Коровій. - Дуже важливо, що цей проект є інноваційним, і його ефективність значною мірою обумовлена тим, що фінансова ситуація в Україні застабілізувалася, тож є можливість взяти кредит, проінвестувати та отримати відповідний ефект».

На Вінниччині  будують сонячну електростанцію

За словами голови ОДА, загалом у Вінницькій області очікується реалізація декількох проектів подібного плану та масштабу.



Переглядів: 3833
Поширень: 0