13 липня у своєму службовому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди був затриманий керівник одного з відділів лісового господарства. Посадовець вимагав та одержав від вінничанина хабар у сумі 2 тисячі гривень за отримання посвідчення мисливця.

Вчора під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню відносно посадової особи одного з лісових господарств області у своєму службовому кабінеті був затриманий начальник одного з відділів державного підприємства. Правоохронці затримали посадовця «на гарячому» під час отримання ним неправомірної вигоди в сумі 2 тисячі гривень від вінничанина за вирішення питання щодо отримання посвідчення мисливця.

Під час розслідування даного кримінального провадження оперативники Управління захисту економіки задокументували 3 факти одержання посадовцем неправомірної вигоди. Загальна сума хабарів сягає 5 тисяч гривень.

Правопорушника затримали в процесуальному порядку. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 1804
Поширень: 0