На території Вінницької області землевпорядники сформували перелік із 224 інвестиційно-привабливих земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.  Загальна площа земель становить 3092,43 гектара. На земельних аукціонах потенційним інвесторам запропонують взяти ділянки в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Також до продажу на земельних торгах підготували 63 ділянки комунальної та державної власності несільськогосподарського призначення площею 564,2 гектара.

З початку поточного року вже передали в оренду 54 земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Їх загальна площа становить 569,86 гектара. Найбільше ділянок орендували на території Тиврівського та Чечельницького районів Вінниччини.

Стартовий розмір орендної плати на землі був визначений на рівні 781 тис. гривень. За підсумками торгів кінцева вартість оренди склала 1,281 млн гривень. Завдяки відкритій конкуренції між інвесторами місцеві бюджети додатково отримали 500 тис. грн. від очікуваної суми.



Переглядів: 2996
Поширень: 0