Жмеринською місцевою прокуратурою скеровано до Барського районного суду обвинувальний акт відносно одного з лісників державного підприємства «Барський райагроліс» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) та за ч.1 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Установлено, що лісник на початку року, без передбаченого законом дозволу та лісорубного квитка, використовуючи найману працю сторонніх осіб здійснював незаконну порубку дерев.

У подальшому, будучи матеріально-відповідальною особою працівник підприємства реалізовував вже готову деревину мешканцям району.

Під час проведення досудового розслідування встановлена сума заподіяних навколишньому природному середовищу збитків складає майже 200 тисяч гривень. З метою їх відшкодування місцевою прокуратурою ініційовано питання про пред’явлення підприємством до лісника позову.

Додатково: санкція ст. 246 КК України передбачає накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк;

ч. 1 ст. 191 КК України передбачає накладення штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 4 років, або позбавленням волі на строк до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.



Переглядів: 1912
Поширень: 0