Про це на прес-конференції повідомила заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Ірина Коцюбівська.

За словами посадовця, на Вінниччині проживає 170 065 дітей шкільного віку, з них протягом літньої оздоровчої кампанії планується забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами понад 85 035 дітей.

Станом на 01 липня 2016 року оздоровлені та перебувають в оздоровчих закладах 32 дитини загиблих учасників АТО шкільного віку (100% від планового показника), відпочинковими та оздоровчими послугами охоплено 1 019 дітей, батьки яких беруть (або брали) участь в АТО (52,1% від планового показника), 452 дитини з числа внутрішньо переміщених осіб (46,4% від планового показника).

Посадовець також повідомила, що для фінансування оздоровчої кампанії 2016 року з обласного бюджету виділено 6,7 млн. грн. (що на 200 тис. грн. більше у порівнянні з минулим роком).

В цьому році працювало 198 таборів з денним перебуванням, в яких відпочило понад 19 тисяч дітей. Продовжують свою роботу 16 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Цьогоріч з обласного бюджету на фінансування оздоровчої кампанії 2016 року виділено майже 7 млн. грн.

Ірина Коцюбівська також зазначила, що питання фінансового забезпечення оздоровчої кампанії варто розглядати не лише в рамках виділення бюджетних коштів, а й в площині залучення позабюджетних коштів, налагодження взаємодії із благодійними, релігійними та громадськими організаціями.

Прикладом такої співпраці є проведення у липні трьох обласних наметових таборів молодіжною організацією «Станиця Вінниця Пласту – Національної скаутської організації України» за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації:

  • «Королівство Михайлини» та «Застава Нечая», які проводилися паралельно з 02 по 14 липня 2016 року у селі Северинівка Жмеринського району;
  • шостий дитячо-молодіжний наметовий форум «Берег ріки», який триватиме з 18 по 30 липня 2016 року у м. Бар.

Метою проведення пластових наметових таборів є організація змістовного відпочинку учнівської молоді, патріотичне виховання молоді шляхом посилення лідерського потенціалу, формування навичок життя в природі, розвитку екологічного мислення та краєзнавчої обізнаності молоді, що проживає на території Вінницької області.

З обласного бюджету на проведення цих заходів виділено 30,0 тис.грн.

Про оздоровлення в пришкільних таборах проінформувала головний спеціаліст Департаменту освіти та науки ОДА Інна Коньшена.

Цьогоріч з обласного бюджету на фінансування оздоровчої кампанії 2016 року виділено майже 7 млн. грн.

За її словами, цього року в рамках оздоровчої кампанії функціонувало 194 пришкільний табори, які змогли прийняти на відпочинок 15331 дитину. Також працювали 30 мовних таборів, які відвідали 2526 дітей та 178 мовних загонів, де відпочили 3685дітей. Для порівняння: у минулому році в області функціонувало лише 6 мовних таборів.

Інна Коньшена відмітила, що у мовних таборах області працювали волонтер з Канади, США, Фінляндії, Гонконга, Бразилії, Кореї, Туніса, а також студенти-волонтери з інших регіонів, зокрема, Закарпатського, Рівненського, Херсонського, Кіровоградського,Дніпропетровського, Черкаського, Сумського та м. Харків.

Посадовець також зауважила, що у цьогорічній оздоровчій кампанії збільшено кількість дітей-вихованців шкіл-інтернатів, яких охоплено оздоровленням на морі. Новим стало те, що 3 школи-інтернати організували відпочинок в Карпатах (Піщанська, Староприлуцька школи-інтернати, Вінницький НВК), а учні професійно-технічних навчальних закладів проходили виробничу практику у Болгарії.



Переглядів: 2425
Поширень: 0