Немирівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт по обвинуваченню одного з підприємців району у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу).

Установлено, що підприємець, займаючись лісопильним виробництвом, за допомогою сторонніх осіб упродовж 2014-2015 років здійснював незаконну порубку особливо цінних дерев породи «Дуб» в двох лісозахисних смугах між селами Зяньківці та Семенки Немирівського району, що перебувають на балансі Дочірнього підприємства “Немирівський райагроліс”. У подальшому оброблена деревина реалізовувалась комерційним підприємствам. Загалом злочинець спромігся зрубати 214 дерев, спричинивши збитки навколишньому природному середовищі в сумі понад 1 млн гривень.

З метою захисту інтересів держави у рамках кримінального провадження заявлено позов про відшкодування збитків у розмірі майже 1,2 млн гривень.

На даний час кримінальне провадження та позов перебувають на розгляді Тульчинського районного суду.

Додатково: за вчинення вказаного злочину передбачена відповідальність – накладення штрафу у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.



Переглядів: 2412
Поширень: 0