Проведеним Вінницькою місцевою прокуратурою вивченням законності відчуження майна дитячих закладів області встановлено, що всупереч вимог чинного законодавства службові особи Якушинецької сільської ради Вінницького району, рішенням сесії, припинили право постійного користування державного навчального закладу «Професійне технічне училище № 7 м. Вінниці» земельною ділянкою, площею майже 22 га, чим спричинили тяжкі наслідки.

За вказаним фактом до ЄРДР внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі з метою визнання протиправним та скасування вказаного рішення сесії Якушинецької сільської ради Вінницькою місцевою прокуратурою до Вінницького районного суду пред’явлено позовну заяву, яка перебуває на розгляді.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснює Вінницька місцева прокуратура.

Додатково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 1852
Поширень: 0