17 серпня бійці Служби порятунку “101” Вінниччини тричі виїздили на гасіння загорань в екоситсемах області.

Першим повідомлення про пожежу на полі надійшло о 13:41 рятувальникам Козятинського району. По прибуттю на місце, бійцями ДСНС було встановлено, що горять пожнивні залишки площею 0,4 га. Завдяки оперативним діям вогнеборців вогонь вдалося локалізувати о 13:58, а повністю ліквідувати о 14:58. На гасіння вогню було залучено особовий склад районної пожежно-рятувальної частини у кількості п'яти чоловік особового складу на одній одиниці техніки.

Цього ж дня о 15:19 до Служби порятунку “101” смт Крижопіль надійшло повідомлення про те, що на полі поза межами с.Голубече горить стерня. На місці виклику рятувальниками було встановлено, що горять пожнивні залишки соломи та стерня на площі 4 га. Локалізовано пожежу було о 15:46, а повністю ліквідовано о 16:41.

На Вінниччині почастішали випадки загорання стерні в полі через необережне поводження з вогнем

На аналогічний виклик 17 серпня о 21:40 виїздили бійці Літинської Державної пожежно-рятувальної частини. За повідомленням місцевого жителя на полі за межами села Іскриня горіли пожнивні залишки. По прибуттю на місце вогнеборцями було втсановлено, що орієнтовна площа пожежі становить близько 1 га. Особовим складом чергового караулу у кількості чотирьох бійців на одній одиниці спецтехніки ДПРЧ пожежу було ліквідовано о 22:51.

Причини виникнення всіх загорань - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Фахівці ГУ ДСНС України у Вінницькій області звертаються до громадян бути обачними та не порушувати правила пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт. Не випалюйте суху рослинність, не розводьте відкритий вогонь поблизу лісових масивів та полів. Стежте за тим, аби недопалки та сірники на потрапляли на суху трав'яну підстилку. В разі виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку “101”.



Переглядів: 1519
Поширень: 0