19 серпня у Вінниці відбулося засідання «круглого столу» щодо відкриття в області 26 бюро правової допомоги. Захід мав на меті обговорити різноманітні аспекти щодо відкриття бюро правової допомоги та співпраці з громадськими організаціями області.

Основними напрямками діяльності правових бюро, які розпочнуть працювати з 1 вересня, є активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади; забезпечення доступу до вторинної правової допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства Юстиції України, надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій.

Цього питання торкнулася під час свого виступу директор Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариса Пікановська, котра розповіла присутнім про діяльність Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У Вінницькій області громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

  • м. Вінниця – вул. Порика, 29;
  • м. Гайсин – 2-й провулок Кропоткіна, 2;
  • м. Козятин – пров. Кондрацького, 1а;
  • смт. Томашпіль – вул. І.Гаврилюка, 26.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

З вересня на Вінниччині відкриваються бюро безоплатної вторинної правової допомоги. Перелік адрес

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Світлана Маліновська наголосила, що за своїм статусом бюро правової допомоги є структурними підрозділами 4 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонують у області. Повне ресурсне забезпечення бюро здійснюється за рахунок частини ресурсів, зекономлених в результаті ліквідаціїуправлінь юстиції районного та міського рівня без необхідності виділення додаткових ресурсів з державного бюджету. За своїм складом бюро є децентралізованим пулом юристів-практиків, які надають безкоштовні правові консультації.



Переглядів: 3081
Поширень: 0