В Шаргородському районі мобільними екіпажами дорожньо-патрульної служби ГУНП в рамках проведення місячника безпеки дорожнього руху був затриманий автомобіль «БМВ», за кермом якого перебував нетверезий місцевий мешканець. Проігнорувавши вимогу про зупинку, водій почав тікати та скоїв ДТП.

За словами командира роти ДПС ГУНП у Вінницькій області майора поліції Ігоря Білоуса, 20 серпня близько 24 години ночі в Шаргородському районі працівники ДПС, які проводять відпрацювання спільно з громадськими активістами, намагалися зупинити «БМВ», який з порушенням правил дорожнього руху пересік суцільну лінію.

Водій вимогу поліцейських проігнорував. Тікаючи на шаленій швидкості, він з’їхав з дороги та зіткнувся з деревом. Після зіткнення його пасажир вийшов з іномарки, а водій продовжив рух.

Пошкоджену іномарку працівники поліції заблокували в селі Джурин. 44-річний місцевий житель перебував у стані алкогольного сп’яніння, що було задокументовано в районній лікарні. Він чинив супротив поліцейським та намагався застосувати фізичну силу.

На порушника поліцейські склали чотири адміністративних протоколи – по ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння), ст. 122-2 КУпАП(невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 122 КУпАП(перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст.185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця.

Порушнику загрожують штрафні санкції або до 15 діб адміністративного арешту.

Автомобіль поставлено на арештмайданчик.

З початку проведення профілактичних заходів працівники поліції виявили та задокументували 471 факт порушень Правил дорожнього руху. Зупинено 86 водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп’яніння.



Переглядів: 1955
Поширень: 0